Att jobba på en webbyrå innebär mycket stillasittande vid datorn. Att jobba med datorer är ju det vi gör på det här företaget, så det går liksom inte att komma ifrån. Att sitta stilla för mycket är inte bra för kroppen, det är allmänt känt, och har man ett stillasittande jobb är det viktigt att man ser till att hitta de små sakerna i vardagen som gör att man minskar på sittandet så gott det går. Man behöver ju faktiskt inte alltid sitta vid datorn, man kan ju stå också. En väldigt enkel sak att göra för att ge fler möjligheter är därför att investera i höj- och sänkbara skrivbord.

Ett annat tips är att placera skrivare, kopiator och liknande en bit bort så att man faktiskt måste resa sig och gå en liten sväng för att göra det man ska göra. Det räcker faktiskt med en liten bensträckare varje timme för att man ska minska riskerna med stillasittande avsevärt. Man kan också till exempel hålla kortare möten stående och gå till sin kollega istället för att kommunicera via telefonen eller datorn när man behöver säga något.

Att motivera sina anställda är förstås också viktigt, för det gäller ju för varje person att ta ansvar för att man verkligen ser till att minska stillasittandet. Man kan exempelvis bjuda in föreläsare som pratar om ämnet, man kan tipsa om olika stretchövningar som går att göra på någon minut vid skrivbordet, man kan göra en intern tävling om vem som står mest vis skrivbordet osv. Man kan också erbjuda sina anställda friskvårdstimmar på arbetstid och busskort så att de får lite vardagsmotion istället för att parkera precis utanför dörren. Det finns massor man kan göra för att minska stillasittandet på arbetsplatsen!