Som webbdesigner på Cheeky är jag lite av spindeln i nätet i webbgruppen. Det är jag som bestämmer hur en webb ska se ut (med godkännande från kunden förstås) och sedan kodar utvecklarna min design. Att få jobba med design och att ha den här rollen är verkligen mitt drömyrke, och här tänkte jag berätta lite om vad som inspirerar mig och vad jag tycker är viktigt när man gör webb.

En väldigt viktig sak som allt mer blir en självklarhet idag är att en webb bör vara mobilanpassad. Vi surfar inte längre bara på datorn utan i stor utsträckning också via mobiler och surfplattor. En webb som inte är mobilanpassad är inte lättillgänglig via mobil, och tillgänglighet är otroligt viktigt. En bra webb ska vara snygg och användarvänlig, det är egentligen inte svårare än så. Utseendet är också viktigare än många tror. Precis som med mat så smakar det bättre när det ser bättre ut, och dessutom är ju själva utseendet det intryck som en kund får av ett företag via en hemsida, och man får bara en chans att göra ett första intryck!

Så vad är det som inspirerar mig i mitt arbete? För det första så är det förstås snygga webbsidor. Två exempel på vad som enligt mig är snygga och användarvänliga sidor (utan att nämna någon som jag själv har designat) är fotbollskanalen.se och viaplay.se. Det är sidor som har allt man som besökare kan önska och som dessutom speglar företagen väl. I övrigt så blir jag väldigt inspirerad av naturens alla färger och former. Det så otroligt mycket att hämta i naturen!

/Simon Grenlund, webbdesigner